Cv-ketel inregelen

Uw cv-ketel inregelen, waarom is dat belangrijk? Veel cv-ketels zijn niet juist afgesteld, waardoor ze niet optimaal presteren. Het resultaat: hoge stookkosten en uw woning wordt niet gelijkmatig verwarmd. Installatiebedrijf Bierings B.V. zorgt er graag voor dat uw cv-ketel juist ingeregeld wordt. Daarmee bespaart u energie, zorgt u voor een langere levensduur van uw cv-ketel en worden alle ruimtes in huis aangenaam verwarmd.

Energie besparen en levensduur verhogen

84142f54-c300-4ea8-86a2-2141b1ae8807

Het inregelen van uw cv-ketel helpt om energie te besparen. Veel ketels draaien nog op de standaardinstelling, die in de meeste woonsituaties niet optimaal is. Daardoor leveren ze meer vermogen dan nodig is en ze verbruiken daardoor ook meer energie. De vakkundige experts van Installatiebedrijf Bierings B.V. zorgen ervoor dat uw cv-ketel optimaal afgesteld wordt. Dat is tegelijkertijd ook positief voor de levensduur van uw cv-ketel. Zo heeft u nog langer plezier van een comfortabele, goed verwarmde woning!

Ingeregelde cv-ketel zorgt voor gelijkmatige verwarming

Cv-ketels die niet juist ingeregeld zijn, verwarmen vaak niet gelijkmatig. Radiatoren dichtbij de ketel worden niet warm genoeg. Dat komt omdat ze te warm water krijgen dat ook nog eens te snel doorstroomt. Tegelijkertijd krijgen radiatoren die verder van de ketel af hangen te weinig warm water aangeleverd. Sommige kamers in uw woning blijven dan koud, terwijl andere ruimtes juist weer te warm gestookt worden. Een correct ingeregelde cv-ketel verwarmt alle ruimtes gelijkmatig, zodat het nergens te koud of warm is.

Naast het inregelen van uw cv-ketel kunt u ook kiezen voor het installeren van radiatorthermostaten. Handbediende radiatorafsluiters staan in de praktijk volledig open of dicht. Radiatorthermostaten zorgen ervoor dat altijd de juiste hoeveelheid water door de verwarming stroomt. Zo wordt elke ruimte precies goed verwarmd zonder overtollig watergebruik. Hiermee bespaart u zo’n 10% op uw gasverbruik!

Het inregelen van uw cv-ketel kan het best uitgevoerd worden door een vakbekwame installateur. Kunt u daar hulp bij gebruiken? Installatiebedrijf Bierings B.V. staat in de regio van Diessen en omstreken voor u klaar! Zo geniet u binnenkort ook optimaal van de warmte die uw ketel levert.

Service & onderhoud nodig?

Is onderhoud aan uw cv-ketel nodig? Schakel onze hulp in voor service & onderhoud

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies, bekijk de privacyverklaring voor meer informatie